Pressrelease

2020-09-15
Johan Wåhlander
+46 (0)70 517 22 34
johan@iphigenia.se

För omedelbar publicering:

Konstnären från finnmarken – på Kulturpunkten

Skogen, bergen, sjöarna de små gårdarna och de ödsliga myrarna i Västerdalarnas finnmark är motiv som återkommer genom uppsalakonstnären Olle Christofferssons långa konstnärskap.

Kanske ligger det något i Sigmund Freuds teorier om att barndomens intryck och upplevelser, begravda i ditt undermedvetna, påverkar resten av ditt liv? ”Längst där inne är du ett barn – det är den som ropar” säger Olle och pekar på ett akvarell föreställande en av finnmarkens ödegårdar. Uppmuntrad av en ständigt målande farbror började bildskapandet med olja och akvarell i femårsåldern och har varit det konstanta temat genom livet, parallellt med arbetet som lärare och forskare i Uppsala och Stockholm.
På utställningen på Kulturpunkten i Gottsunda Centrum, med start den 2a oktober, är främst de sista årens produktion representerad. Arbetet med bokillustrationer, porträtt och oljemåleri skymtar förbi men huvudsakligen består produktionen av akvareller och motivkretsen från uppväxtmiljöerna är starkt närvarande.
Vernissage den 2 oktober kl 12 – 16. Fri entré. Efter presentation av konstnären och kuratorn Kees Guertsen blir det musik av sångerskan Kajsa Wåhlander och gitarristen Christer Malmgren. Utställningen pågår till oktober 23.

Hygge, akvarell från 2016 (2560 x 1683 pixlar)
Olle målar din näsa röd (1666 x 2560 pixlar)
Frank Zappa (1535 x 2336 pixlar)